PARDALEJANT PEL DELTA DE L'EBRE.
El Delta de l'Ebre no necessita gaire presentació: és el hot spot més important de Catalunya. En cap altre lloc del nostre país aconseguireu veure tantes espècies d'ocells diferents i en tanta quantitat com aquí.
I en aquesta sortida l'espremem al màxim!
Un dia i mig explorant els racons més importants d'aquesta zona humida, tot buscant tantes i tantes espècies que ara estan en plena època de nidificació, i algunes altres que fan parada en aquest espai i poden trobar-se lluny dels seus llocs habituals.
A més, gaudirem de l'hospitalitat del Parc del Mussol, una autèntica aula i laboratori de la biodiversitat a cel obert; que bé val la pena conèixer.
Dos dies de pardaleig intens en un dels racons més potents de la nostra geografia.

Sovint ens pregunten: Quina és la millor època per veure ocells al Delta? I la resposta és: Totes! I no us l'acabareu!
Al maig els ocells estan en plena nidificació i ens podem moure pel Delta veient com molts es dediquen a les tasques de la llar o anar a buscar aliment per als seus petitons.
Des dels agrons i martinets fins als xatracs i les gavines; passant per les anàtides, les limícoles, rapinyaires o petits passeriformes. Tot un festival per a la vista amb una diversitat que en pocs llocs trobareu.
De la mà d'en Sergi Torné, visitarem aquelles zones que estiguin més actives i sempre a l'aguait dels possibles ocells més escassos o curiosos que puguin haver-hi per la zona.
La nit la passarem al Parc del Mussol, seu d'Aula i Natura a Amposta, on disposem d'aules, tallers, dormitori amb 10 lliteres, banys, dutxa, menjador i cuina d'ús comunitari. I, no us ho creureu, però amb el preu està inclòs fer ús d'aquestes instal·lacions, incloent-hi la pernoctació!

Dates: 29 i 30 de Maig de 2025 Hora: Dissabte:8:30 h a 20:00 h / Diumenge: 8:30 h a 13:30 h Lloc: El guia enviarà correu amb el lloc de trobada.
|
El preu inclou: Guiatge (desplaçaments amb cotxes de cadascú). Pernoctació, dret de cuina (amb fogons, microones, estris de cuina) i ús de les instal·lacions d'AiN. La pernoctació és en una sala comuna amb deu lliteres. Cal portar sac de dormir o llençols i coixinera. També pots venir amb autocaravana i disposar de corrent i les instal·lacions. Si us plau, indiqueu si fareu ús de la pernoctació a l'apartat d'Observacions en la inscripció. La pernoctació és per a la nit de dissabte. Porteu el menjar per als àpats. Hi ha nevera però mireu de limitar la quantitat perquè hi càpiga tot. El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans de l'activitat amb els detalls pràctics. |




CONEIX EL GUIA

SERGI TORNÈ
Biòleg entusiasta, que es defineix com un educador i divulgador ambiental de nivell friki.
La seva passió per la natura l'ha conduït principalment al món de les aus, però encara segueix ampliant horitzons i coneixements d'altres grups de fauna, com els mamífers -sobretot els ratpenats-, de flora, com les orquídies i és un bon coneixedor dels rastres de fauna; fins i tot de rastres de milions d'anys d'antiguitat... és a dir, els fòssils.
Compatibilitza els cursos i sortides amb nosaltres amb la feina de guia a les Coves del Toll de Moià, educació ambiental a escoles, conferenciant a la UB i il·lustrador científic.
La seva passió per la natura no només la viu ell sinó que te l'encomana. Vigileu!