A la tardor, molts ocells centre i nordeuropeus, estan baixant cap al sud en previsió del fred europeu. És l'hora en què les nostres zones humides s'omplen d'ocells en pas i hivernants. I això és exactament el que passa als Aiguamolls de l'Empordà cada any.
Ànecs, limícoles, ardèides, blauets i altres ocells amants de l'aigua, emprenen el vol tan ràpid com poden per arribar a aquesta zona protegida, on hi trobaran aliment, refugi i tranquil·litat.
Dir quins ocells aquàtics podem trobar en migració i a l'hivern als Aiguamolls és com fer una llista dels ocells de Catalunya perquè la majoria hi són presents. No hi són en tan gran nombre com la nostra gran zona humida -el Delta de l'Ebre- però els tindrem molt més a prop, amb uns aguaits a tocar de llacuna que permeten fer molt bones observacions amb tranquil·litat.
Xarxets, tètols cuabarrats, oques, becplaners, ànecs cuallargs, ànecs xiuladors, picots garsers petits, grassets de muntanya o, fins i tot, grues en migració, són només algunes de les espècies d'ocells que podrem veure a la sortida.
Als Aiguamolls també hi viuen daines, espècie de cèrvol recuperada als Aiguamolls als anys 1990 perquè ajudés a controlar la vegetació. I espiadimonis, i granotes, i gripaus, i molt més...
No us ho acabareu!