
Per què un 40% dels nius dels ocells petits són depredats i l'espècie tira endavant?
Com es "pinta" l'ou dintre l'oviducte de la femella?
Sabies que una mallerenga de Catalunya pon la meitat d'ous que una de Finlàndia?
Què ha portat els cucuts a ser paràsits dels nius d'altres ocells?
Com és que els pollets de moltes espècies neixen cecs i despullats mentre que d'altres surten corrents o nedant només néixer?
Submergeix-te en un món fascinant i aquesta primavera miraràs els ocells d'una forma molt especial.



DATES: 3, 5, 10 I 12 de juny HORARI CLASSES EN LÍNIA: 19 h - 20:30 h El professor enviarà, uns dies abans, un enllaç per a connectar-te via la plataforma Zoom.
|
Des de l'aparellament, la construcció del niu, la posta, el creixement dels polls i fins que els joves ocells surten a un món desconegut i perillós, la biologia de la nidificació dels ocells és un tema absolutament fascinant, ple d'incògnites i de preguntes. A més d'aprendre les estratègies de nidificació de les diferents espècies, veuràs també exemples de com alguns semblen complicar-se la vida fins l'extrem per tenir èxit en la nidificació.
En aquest curs, expliquem allò que la ciència sap fins ara i parlem d'aplicacions pràctiques dels nostres coneixements per trobar nius d'ocells sense molestar-los en el període més crític del seu cicle biològic.
Descarrega't el temari complet aquí:


EL PROFESSOR

Abel Julien
Professor d'ornitologia amb centenars d'hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre els ocells i dels ocells. El fascina descobrir detalls de la nidificació de les aus, el moment més íntim del seu cicle biològic, des de l'aparellament fins a l'envol dels polls.
Li encanta penjar caixes niu, fer-ne el seguiment i anellar els pollets tot esperant retrobar-los en algun altre moment de la seva vida.
Als seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.