Catàleg de cursos

Curs d'identificació visual i auditiva d'ocells

ACCÉS A FITXA
ESTIGUES AL CAS PER NOVES DATES!

159.95
L'àguila calçada és una de les àguiles "blanques" del nostre país. Saps quina combinació de blanc/negre la distingeix?
L'àguila calçada és una de les àguiles "blanques" del nostre país. Saps quina combinació de blanc/negre la distingeix?
Al tord no li agrada gaire que el mirin però es detecta molt bé pel cant. Te'l coneixes? Resulta que és molt fàcil...
Al tord no li agrada gaire que el mirin però es detecta molt bé pel cant. Te'l coneixes? Resulta que és molt fàcil...

Passa volant contrallum un ocell durant mig segon i el guia diu "un picot verd", s'eleva un petit ocell marró d'un prat i diu "una titella", s'escolta un so molt agut des de dalt dels arbres i exclama "un bruel" i així repetidament de tal forma que per al principiant, més que una sortida ornitològica, sembla una sessió de màgia.

Però no hi ha res màgic ni sobrenatural; els ocells es poden identificar de moltes maneres, no només observant els colors. La forma de vol, la quantitat de batecs d'ala per segon, el so que emeten al vol, el cant territorial, l'hàbitat i altres factors són els que, combinats, fan que l'expert pugui assolir un nivell en la identificació que sembla impossible.

La bona notícia és que amb una bona formació tu també pots fer-ho. Et caldran, això sí, moltes hores de vol (teves, no dels ocells).

En aquest curs de 7 sessions, en les que es combinen sortides de camp amb classes a l'aula, practicaràs les tècniques d'identificació dels experts, faràs pràctiques d'identificació auditiva, veuràs vídeos d'ocells cantant associats amb tècniques mnemòniques per fixar els sons a la teva memòria, aprendràs què mirar, com llegir la guia de camp i moltes altres coses que et serviran per identificar ocells que ara et semblen impossibles.

No oblidis portar el teu Smartphone, practicarem tests on line, utilitzarem apps i traurem el màxim partit a tots els recursos tecnològics dels que puguem disposar.

A més, veurem diversos hàbitats del nostre variat país: boscos secs, humits, brolles, penyassegats, boscos alpins, secans, prats de muntanya, aiguamolls, conreus i canyissars. Entendràs per què les maratons ornitològiques a Europa es guanyen sempre a Catalunya.

No oblidarem mussols, xots, enganyapastors i totes les nocturnes, és clar.
No oblidarem mussols, xots, enganyapastors i totes les nocturnes, és clar.

Dates: DATES A DETERMINAR

Sessió 1 - 8h-18h Boscos de Collserola + classe

Sessió 2 - 8h-18h Torre Marimon + classe

Sessió 3 - 8h-18h Delta del Llobregat + classe

Sessió 4 - 16h-23h Classe + sortida nocturna

Sessió 5 - 7h-20h Sortida als secans de ponent i Estany d'Ivars

Sessió 6 - 7h-19h PN del Garraf + classe

Sessió 7 - 7h-19h PN del Cadí + classe

Les classes tindran lloc a la Casa Verdaguer al PN de Collserola (estació Baixador de Vallvidrera dels FFCC) excepte la classe de la sortida al Cadí, que serà al Centre d'Informació del PN del Cadí.

 

 

I no pensis que t'avorriràs a les classes teòriques! Vídeos, experiències, tests i altres recursos faran que el teu aprenentatge progressi de forma interessant i divertida.


CONEIX EL PROFESSOR

Abel Julien

Abel Julien

Professor d’ornitologia amb centenars d’hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.