
La Muntanya de Montserrat és, sens cap mena de dubte, la muntanya mes emblemàtica de Catalunya. Les seves formes geològiques creades pel desgast i l’erosió durant milers d’anys han inspirat escriptors, poetes, artistes i gent de fe que, durant generacions, han peregrinat a la muntanya cercar la seva màgia. Però darrere d'aquestes emblemàtiques roques, a part de la gent que busca la il·luminació de la Moreneta, també s’hi mouen altres éssers...

En Durant els mesos més freds de l'any, la cabra salvatge (Capra hispanica) està en zel. Els formosos mascles persegueixen les femelles durant el punt més àlgid de la seva fertilitat i fan fora els rivals a cops de cap que ressonen pels cingles i el rocam de la muntanya.
En aquesta sortida, anirem a la recerca d'aquests grans banyuts i, de pas, buscarem altres animals més comuns com el gaig, les mallerengues i el bruel però també unes espècies de rocam molt especials, com la merla blava, el confiat cercavores o l'esmunyedís pela-roques, a més del falcó pelegrí i el corb.
I, de passada, arribarem a un dels cims més alts de la mítica muntanya on gaudirem d'unes vistes privilegiades.
Això sí, recordeu que la muntanya no és un camp de flors i violes i haurem de guanyar el desnivell. Malgrat que el recorregut és d'escales i sense grimpar, assolible per una persona en estat físic normal, qui tingui problemes de vertigen o de mobilitat pot trobar-hi massa dificultat.

Data: Dissabte, 20 de gener de 2024. Horari: De 8:30 h a 17 h Lloc: lloc proper a determinar pel guia. El guia enviarà un correu als inscrits uns dies abans amb la informació concreta del punt de trobada i la logística de la sortida.
|



CONEIX EL GUIA

SERGI TORNÉ
Biòleg entusiasta, que es defineix com un educador i divulgador ambiental de nivell friki.
La seva passió per la natura l'ha conduït principalment al món de les aus, però encara segueix ampliant horitzons i coneixements d'altres grups de fauna, com els mamífers -sobretot els ratpenats-, de flora, com les orquídies i és un bon coneixedor dels rastres de fauna; fins i tot de rastres de milions d'anys d'antiguitat... és a dir, els fòssils.
Compatibilitza els cursos i sortides amb nosaltres amb la feina de guia a les Coves del Toll de Moià, educació ambiental a escoles, conferenciant a la UB i il·lustrador científic.
La seva passió per la natura no només la viu ell sinó que te l'encomana. Vigileu!