Catàleg de cursos

Especial Delta de l'Ebre

Sortida de dos dies
26 i 27 de novembre
8 h - 20 h

74.99
AIN KIDS
  • Per a nens i joves fins a 16 anys, utilitzeu el codi AIN KIDS per a gaudir d'un descompte del 30%

PARDALEJANT PEL DELTA DE L'EBRE I MASTERCLASS DE LIMÍCOLES!

El Delta de l'Ebre no necessita gaire presentació: és el hot spot més important de Catalunya. En cap altre lloc del nostre país aconseguireu veure tantes espècies d'ocells diferents i en tanta quantitat com aquí.

I en aquesta sortida l'exprimim al màxim! Visitarem la reserva privada de l'Alfacada, on, a més d'observar ocells, participarem en una sessió d'anellament, a la tarda voltarem per l'hemidelta sud i, al vespre, tindrem una masterclass d'un parell d'hores sobre identificació de limícoles. El diumenge al matí anirem a les zones de l'hemidelta nord preferides pels limícoles (i molts altres ocells!).

Un cap de setmana per a gaudir i aprendre al màxim.

Inspeccionant l'aiguabarreig de l'hemidelta nord en marea baixa a la recerca de limícoles.
Inspeccionant l'aiguabarreig de l'hemidelta nord en marea baixa a la recerca de limícoles.

Sovint ens pregunten: Quina és la millor època per veure ocells al Delta? I la resposta és: Totes! I no us l'acabareu!

A finals de novembre ja han marxat els ocells migradors però ja han arribat els hivernants. Ànecs, becs planers, àguiles pescadores i una munió de limícoles diversos es distribueixen per aquesta zona humida d'importància internacional.

Els aiguabarrejos de la Tancada, l'Alfacada i el Goleró, són excel·lents per a limícoles, els ocells als que hi posarem més èmfasi en aquesta sortida. Eps, però no us penseu que girarem l'esquena a les àguiles pescadores o a les gavines capblanques i ni tan sols a les abundantíssimes arpelles. Tots són interessants!

El dissabte al matí entrarem a la llacuna de l'Alfacada, propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera, amb Mariano Cebolla com a guia de luxe. Gran coneixedor dels ocells i fotògraf de primera divisió, Mariano ens farà un recorregut per unes zones molt interessants per a l'avifauna i, al cor de la llacuna, participarem en una sessió d'anellament d'ocells del canyissar. Una excel·lent oportunitat per veure ocells de molt a prop.

Després de dinar, pardalejarem una mica més i, quan se'n vagi el sol, continuarem aprenent sobre ocells, aquesta vegada a l'aula, amb una masterclass sobre identificació de limícoles de la mà de Pau Ortega, que ens ensenyarà alguns trucs per identificar aquest grup, diguem-ne, una mica especial. Prepara't a aprendre!

El diumenge al matí farem una volta per l'hemidelta nord, a veure com s'ha comportat la marea i quins ocells ens ha deixat sucant el bec entre els llims.

Una gamba verda. Aquest és dels més fàcils però en els limícoles, la identificació es pot complicar molt...
Una gamba verda. Aquest és dels més fàcils però en els limícoles, la identificació es pot complicar molt...

Dates: 26 i 27 de novembre

Hora: Dissabte: sortida 8 h - 17:30 h / Masterclass 18 h - 20 h / Diumenge: sortida de 8 h - 14 h

Lloc: Trobada dissabte al mirador de Migjorn. Classe a la seu d'AiN a Amposta.

El preu inclou l'entrada a la reserva privada de l'Alfacada.

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans de l'activitat amb els detalls pràctics per la trobada.

El bec planer, un migrant i hivernant escàs però que es pot veure en bones quantitats del Delta.
El bec planer, un migrant i hivernant escàs però que es pot veure en bones quantitats del Delta.
Les gavines corses formen part del paisatge deltaic.
Les gavines corses formen part del paisatge deltaic.
Batallaire en plomatge d'hivern, força més discret que l'estival.
Batallaire en plomatge d'hivern, força més discret que l'estival.
Els flamencs, molt habituals al Delta, alegren la jornada al visitant amb els seus colors.
Els flamencs, molt habituals al Delta, alegren la jornada al visitant amb els seus colors.

CONEIX ELS GUIES

MARIANO CEBOLLA

MARIANO CEBOLLA

Conegut ornitòleg i fotògraf de les Terres de l'Ebre que coneix el Delta de l'Ebre com el mateix palmell de la seva mà. Ha publicat diversos llibres de fotografies de fauna del Delta de l'Ebre i els Ports i ha guanyat diversos concursos de fotografia de natura amb les seves impressionants fotografies, majoritàriament d'ocells però també d'altra fauna.

Ha estat president i és membre actiu de Picampall, associació que té com a finalitat la divulgació i protecció del patrimoni natural de les Terres de l'Ebre.

Amb ell, aprendreu tot el que es pot saber sobre els ocells de l'Alfacada i, de passada, de tot el Delta!

PAU ORTEGA

PAU ORTEGA

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. Els seus coneixements multidisciplinaris es fan evident en les seves sortides, on enllaça l'explicació dels ocells amb la identificació d'una planta al marge del camí, la biologia d'una papallona erràtica o l'aliment preferit de les sargantanes.

I, a més, fa unes aquarel·les d'ocells i natura que et treuen l'alè!