El comportament dels ocells pot ser espectacular o subtil, gairebé imperceptible. Els displays de les aus del paradís meravellen l’esperit del més insensible, però sabem què signifiquen?, com ha arribat l’evolució fins aquí? En una menjadora, els ocells van i venen però hi ha una jerarquia? algú mana? És cert que els còrvids són els animals més intel·ligents, més encara que ximpanzés i dofins?
En aquest curs aprendràs les interioritats d’un món sorprenent que, a més, pots descobrir amb els ocells d’un parc públic, sense necessitat d’anar a cercar ocells rars o identificar espècies complicades. Entendràs per què val la pena esperar a veure què fan els ocells, abans de sortir corrent a afegir una altra espècie a la llista.
Uns ànecs collverds movent el cap amunt i avall en un estany, una mallerenga ensenyant el pitet ostentosament o un mosquiter fent vibrar les ales, estan enviant missatges molt clars. Saps què volen dir?
Estaria bé poder posar-nos dins del cap dels ocells però, malauradament, això és impossible. Per saber què pensen hem de fer experiments i utilitzar tota mena d'estratègies per descobrir unes claus que, per a nosaltres, estan amagades. En aquest curs veuràs que per entendre què fan els ocells has d'aprendre a pensar com un ocell.
Converteix, amb aquest curs, la teva experiència del birding en una immersió en els secrets del món dels ocells i ves més enllà -molt més enllà- de fer llistes d'espècies.
Dates: 5, 6, 7 i 8 de febrer de 2024. Quatre classes teòriques d'1,5 hores. Horari: 19 h - 20:30 h. Accés: t'enviarem un enllaç uns dies abans per connectar-te.
|
I no pensis que t'avorriràs! Vídeos, experiències, tests i altres recursos faran que el teu aprenentatge progressi de forma interessant i divertida.
DESCARREGA'T EL TEMARI DEL CURS
CONEIX EL PROFESSOR
Abel Julien
Professor d’ornitologia amb centenars d’hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Des de ben jovenet, la natura ha estat l'eix central de la seva vida i sempre ha tingut un ferm compromís amb el desenvolupament de l'ornitologia a Catalunya. Va ser president de l'Institut Català d'Ornitologia durant 16 anys, de 1989 a 2005 i té un blog on fa divulgació de temes variats sobre el món dels ocells, com biologia de les aus, tècniques d'observació, consells per a principiants, ocells al cinema, avaluació de productes i molts altres. A sobre del seu cap ple d'idees, sempre hi veureu una gorra o barret.
Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.