HOSTAL DEL FUM (W)

Sortida d'un matí
Dimecres, 3 de gener
8 h - 13 h

15.99
No és rar que, a ple dia, algun mussolet aparegui en algun racó del parc (Foto: Jordi Bas)
No és rar que, a ple dia, algun mussolet aparegui en algun racó del parc (Foto: Jordi Bas)

En aquesta sortida observarem ocells que no et creuràs que es poden veure en un parc públic.

A l'Hostal hi podem trobar picots garser gros i petit, picot verd, puput, martinet blanc, aligot, astor, falcó pelegrí (sí, en un parc públic!) corb i moltes altres espècies, en un paisatge encisador, dissenyat a mida per als ocells i els ornitòlegs.

Sempre s'observen més de trenta espècies,  la majoria de les vegades se superen les quaranta i no és excepcional arribar a les cinquanta. Esmola els prismàtics!


Els picots verd, garser petit i garser gros, crien i són habituals al parc.
Els picots verd, garser petit i garser gros, crien i són habituals al parc.

Data: Dimecres, 3 de gener de 2024

Horari: 8 h - 13 h

Lloc: Parc de l'Hostal del Fum (Palau-solità i Plegamans). Trobada a l'entrada sud del parc aquí

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans amb la informació del punt de trobada i la logística de la sortida.

 

A l'Hostal del Fum els ocells són una mica particulars, aquest picot garser gros es vol anunciar fent més soroll que els seus veïns i tamborina sobre el metall d'una torre elèctrica.

El Parc de l'Hostal del Fum presenta una gran varietat d'ocells que, a més, estan acostumats a la presència de gent i solen ser més confiats de l'habitual, proporcionant una excel·lent oportunitat per a l'observació detinguda. En diferents sortides, hem observat l'astor menjant-se una garsa, un aligot cruspint-se una serp, picots verds a molts pocs metres de distància, falcó pelegrí caçant estornells i multitud d'ocells que, més enllà de veure'ls bé, ens han mostrat aspectes molt interessants del seu comportament i biologia.

Els ocells de la Riera de Caldes, que limita amb el parc, proporciona aus d'entorns aquàtics a la sortida (bernats, martinets blancs, polles d'aigua i alguna raresa), mentre que la vegetació boscana de certes zones del parc és perfecta per observar ocells forestals (sobretot picots verd, garser gros i garser petit) i, juntament amb zones obertes, es combinen perquè es puguin observar una gran varietat d'ocells (gratapalles, fringíl·lids, puputs, cueretes).

Un dipòsit artificial d'aigua acostuma a atraure ocells aquàtics en pas. Hi són habituals els ànecs collverds i els cabussets però en migració han aparegut camesllargues, xivites, xivitones, batallaires i ànecs grisets, entre d'altres.

Un rierol envoltat d'un consolidat bosc de ribera atrau ocells amants de l'espessura.
Un rierol envoltat d'un consolidat bosc de ribera atrau ocells amants de l'espessura.
I un altre petit vídeo molt curiós.... (Imatges i edició de Birdicitat Absoluta - Jordi Morote. Panoràmiques de dron de Jordi Segalés))

CONEIX EL GUIA

Abel Julien

Abel Julien

Professor d'ornitologia amb centenars d'hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Està fascinat pel fenomen de la migració, que sovint qualifica com a "fenomen paranormal", malgrat que sap que tot té una explicació científica.

L'Hostal del Fum és el seu "local patch", és a dir, el lloc preferit prop de casa que té tot ornitòleg. N'ha fet tanta promoció que ara aquest parc s'ha convertit en local patch de molta gent. Però, sabeu què?, a l'Abel no li sap gens de greu!

Amb els seus cursos i sortides, aprendràs i et divertiràs. Garantit.