L'HOSTAL DEL FUM (S)

Sortida matinera
Dissabte, 30 de març
7:30 h - 13 h
- PLACES EXHAURIDES -

El picot verd es veu sovint menjant formigues al terra del parc. (Foto: Ferran Latre)
El picot verd es veu sovint menjant formigues al terra del parc. (Foto: Ferran Latre)
El xoriguer és un habitual del parc.
El xoriguer és un habitual del parc.
En una sortida d'agost, una àguila marcenca va capturar una serp davant nostre. Els rapinyaires són abundants a la zona (Foto:  Xavi Pous).
En una sortida d'agost, una àguila marcenca va capturar una serp davant nostre. Els rapinyaires són abundants a la zona (Foto: Xavi Pous).

Anirem al Parc de l'Hostal del Fum i observarem ocells que no et creuràs que es poden veure en un parc públic.

A l'Hostal hi podem trobar picots garser gros i petit, picot verd, puput, martinet blanc, aligot, astor, falcó pelegrí (sí, en un parc públic!) corb i moltes altres espècies, en un paisatge encisador, dissenyat a mida per als ocells i els ornitòlegs. A la primavera, els oriols són abundants. Segur que els escoltarem, ara, veure'ls... ja costarà més però moltes vegades també surten!

Sempre observem més de trenta espècies, la majoria de les vegades arribem a quaranta i no és excepcional rondar les cinquanta.

Prepara't per un matí molt especial!


Els picots verd, garser petit i garser gros, crien i són habituals al parc.
Els picots verd, garser petit i garser gros, crien i són habituals al parc.
A l'Hostal del Fum els ocells són una mica particulars, aquest picot garser gros es vol anunciar fent més soroll que els seus veïns i tamborina sobre el metall d'una torre elèctrica.

El Parc de l'Hostal del Fum presenta una gran varietat d'ocells que, a més, estan acostumats a la presència de gent i solen ser més confiats de l'habitual, proporcionant una excel·lent oportunitat per a l'observació detinguda. En diferents sortides, hem observat l'astor menjant-se una garsa, un aligot cruspint-se una serp, picots verds a molts pocs metres de distància, oriols barallant-se i multitud d'ocells que, més enllà de veure'ls bé, ens han mostrat aspectes molt interessants del seu comportament i biologia.

Els ocells de la Riera de Caldes, que limita amb el parc, proporciona aus d'entorns aquàtics a la sortida (bernats, martinets blancs, polles d'aigua i alguna raresa), mentre que la vegetació boscana de certes zones del parc és perfecta per observar ocells forestals (sobretot picots verd, garser gros i garser petit) i, juntament amb zones obertes, es combinen perquè es puguin observar una gran varietat d'ocells (gratapalles, fringíl·lids, puputs, cueretes).

 

Data: Dissabte, 30 de març de 2024.

Horari: 7:30 h - 13 h

Lloc: Parc de l'Hostal del Fum (Palau-solità i Plegamans). Trobada a l'entrada sud del parc aquí

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans amb la informació del punt de trobada i la logística de la sortida.

 

Un rierol envoltat d'un consolidat bosc de ribera atrau ocells amants de l'espessura.
Un rierol envoltat d'un consolidat bosc de ribera atrau ocells amants de l'espessura.
I un altre petit vídeo molt curiós.... (Imatges i edició de Birdicitat Absoluta - Jordi Morote. Panoràmiques de dron de Jordi Segalés))

CONEIX EL GUIA

Abel Julien

Abel Julien

Professor d'ornitologia amb centenars d'hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Està fascinat pel fenomen de la migració, que sovint qualifica com a "fenomen paranormal", malgrat que sap que tot té una explicació científica.

Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.