Llacuna de Can Dunyó

Sortida d'un matí
Divendres, 29 de desembre
8:30 h - 13 h
- PLACES EXHAURIDES -

Al Vallès s'han creat diferents llacunes artificials que en poc temps han estat ocupades per una rica fauna ornitològica. Can Dunyó n'és un exemple que val la pena conèixer. Envoltada d'una plana agrícola i de bosquines de ribera, la llacuna i el seu entorn concentren un bon grapat d'espècies d'ocells que val la pena conèixer.

En aquesta sortida, visitarem Can Dunyó, on farem un recorregut al voltant de la llacuna per observar els ocells aquàtics i de l'entorn agroforestal. Martinets blancs, blauets, repicatalons i bernats pescaires són habituals però l'atractiu de la llacuna fa que qualsevol sorpresa sigui possible, especialment si el fred i la neu apreten al centre i nord d'Europa!

Mussols, cornelles, corbs, cogullades i fringíl·lids diversos, com el durbec i el lluer, són habituals a l'entorn. I costa de creure que en un entorn tan humanitzat també siguin freqüent veure tords ala-rojos, grives cerdanes i sorpreses constants d'ocells hivernants.

No són rars els astors perseguint alguna presa o els corbs fent-se els amos dels punts elevats.

Can Dunyó és un lloc que val la pena veure per descobrir una fauna rica i variada en un entorn proper.

 

 

Informació de referència.

Data: 29 de desembre de 2023

Horari: 8:30 h - 13 h

Lloc: Can Dunyó. Vallès Oriental. Punt de trobada (Avda. del Tenes, 7, Lliçà de Vall).

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans amb la informació del punt de trobada i la logística de la sortida.


CONEIX EL GUIA

Ramiro Aibar

Ramiro Aibar

Naturalista intrèpid que, des de ben jove, era capaç de fer combinacions impossibles de transport públic per anar a trobar ocells!
Durant el seu recorregut vital va desenvolupar tasques de divulgació i estudi de fauna i natura al Barcelonès Nord; fent seguiment de migració post-nupcial de rapinyaires, estudis de micromamífers, comptatge d’orquídies, recerca d’invertebrats aquàtics i aprenent una mica de tot!

També imparteix xerrades en l’àmbit local sobre aquestes temàtiques.
Els vents de la paternitat el van portar a viure al Moianès buscant aires purs on criar els cadells i, amb la màxima de conèixer allò que l’envolta, començà a recórrer la comarca descobrint els seus tresors amagats.


El temps que passa a camp el dedica a l’observació dels ocells buscant espècies més escasses o en risc. En el seu neguit de coneixença també fa seguiment de mamífers amb fototrampeig i de ratpenats amb dispositius gravadors d’ultrasons.

El podeu seguir a Twitter i Instragram a @hevistunocellet.