Catàleg de cursos

NIT DE MUSSOLS (1)

Sortida nocturna
Caldes de Montbui
Dijous 20 de maig
19:30 h - 24 h
- PLACES EXHAURIDES -

12.99

Aquesta sortida nocturna es fa a diferents punts de Palau-solità i Plegamans, entre ells l'Hostal del Fum, un parc públic molt especial en el que s'hi observen moltes espècies d'ocells durant el dia i que també té molt a dir per la nit.

Escoltarem en la foscor per veure si detectem d'oïda els ocells i intentarem observar-los en la penombra. No és una tasca fàcil però en aquesta època hi ha molta vida nocturna, en el sentit ornitològic del terme.

Ens desplaçarem (amb cotxe) entre punts propers per detectar algunes altres espècies de rapinyaires nocturns i enganyapastors.


L'òliba, en franca regressió a tot Europa, manté una població estable a la zona.
L'òliba, en franca regressió a tot Europa, manté una població estable a la zona.

Data: Dijous 20 de maig de 2021

Horari: 19:30 h - 24 h

Lloc: Concretarem el punt de trobada en correu als inscrits. Dependrà de l'activitat dels ocells que hàgim detectat en dies previs.

NOTA COVID19: Els participants han de portar mascareta. Es demanarà respectar distància de seguretat entre els participants.Hi ha una cosa sobre les aus nocturnes que tothom sap: surten de nit. I això vol dir que és difícil veure-les en la foscor però, afortunadament per nosaltres, els seus cants i reclams són força característics, per tant, és molt fàcil identificar-les.

En aquesta sortida podem detectar xot, mussol, siboc i enganyapastors com a espècies més probables i, amb molta sort, mussol banyut i òliba. Aquests dos últims també són molt abundants però en aquesta època tenen un comportament força silenciós.

El Parc de l'Hostal del Fum, que de dia és un lloc excel·lent per observar ocells, de nit també ens ofereix moltes possibilitats per rapinyaires nocturns però a la nit tenim també uns altres ocells molt interessants. Canviarem de punt per anar a trobar l'enganyapastors i encara a una altra per al siboc. Aquestes dues espècies són molt fàcils de detectar en aquesta època. Estan molt excitades cantant!

El siboc passa el dia ajagut al terra, camuflat entre la fullaraca. Afortunadament, en aquesta època és molt vocal i fàcil de detectar.
El siboc passa el dia ajagut al terra, camuflat entre la fullaraca. Afortunadament, en aquesta època és molt vocal i fàcil de detectar.

CONEIX EL GUIA

Abel Julien

Abel Julien

Professor d’ornitologia addicte a l'Hostal del Fum, que hi va tan sovint com pot a observar ocells i gaudir d'aquest entorn ric en biodiversitat. Considera que l'Hostal del Fum és el que els ornitòlegs anomenen el seu local patch però el parc s'ha fet tan popular entre els ornitòlegs que l'ha de compartir. No li sap gens de greu.