Papallones metropolitanes: un esclat de vida en un entorn hostil

Xerrada gratuïta
31 de gener
19 h - 20 h

0

Les papallones diürnes, a més de ser uns pol·linitzadors molt elegants, resulta que són guardians imprescindibles de l'equilibri ecològic. Aquests delicats insectes no només omplen els nostres paisatges amb colors vibrants, sinó que també actuen com a indicadors excepcionals de la salut del nostre entorn.

En un món on les àrees urbanes creixen sense parar i els hàbitats naturals es veuen amenaçats per la destrucció, les papallones es converteixen en herois silenciosos, que mantenen viva la biodiversitat. Aquesta batalla, a més a més, ha esdevingut més difícil que mai amb el canvi climàtic dintre de l'equació, a punt per donar l’estocada final.

És aquí on entra en joc la importància del disseny d'àrees verdes i la gestió sostenible dels espais urbans. Juli Mauri, expert en papallones i mestre en l'art de la gestió d’hàbitat, ens guiarà a través d'un viatge fascinant cap a la restauració de la vida als racons més humanitzats que ens envolten. Descobreix amb ell com cada decisió que prenem pot ser clau per a influir positivament en aquesta història d'esperança.

Prepareu-vos per endinsar-vos en un món on la fragilitat de les papallones es converteix en el símbol d’una força poderosa.

Xerrada en línia

Dia: Dimecres, 31 de gener de 2024

Horari: 19 h - 20 h

Biòleg especialitzat en zoologia i comunicació ambiental, apassionat per la natura, la fauna, el paisatge i el territori. Doctorand en biodiversitat i ecologia de les papallones com a bioindicadores dels canvis en els hàbitats. Especialista en conservació de fauna i hàbitats, restauració ambiental, sostenibilitat, residus, en mobilitat sostenible i gestió de l’aigua.
De 2018 a 2023 ha treballat al Zoo de Barcelona com a Cap de Conservació i Coneixement; actualment treballa a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com a biòleg adscrit al projecte del Refugi de Biodiversitat del riu Besòs. Membre del CBMS des de 1999, de l'ICHN, grup FELIS, Butterfly Conservation i CBC