Qui va veure el mussol de Horn Creek?

+1,5€ transport (Cat)
Entrega: 2-3 dies

14.5

Transport: 1,5€ a Catalunya. Gratuït a partir de 2 exemplars.

Pots demanar que s'entregui sense cost de transport en una de les activitats presencials d'Aula i Natura (Selecciona "Recollida a la botiga" quan facis la comanda).

Qui va veure el mussol de Horn Creek?

Abel Julien

 

RESUM

L'observació d'una espècie de mussol gens habitual en una gorja remota de l'estat de Utah, porta els investigadors de l'FBI a ensumar- se la identitat de l'autor d'un assassinat. Ningú no s'imagina, però, que la investigació agafarà un caire encara més relacionat amb els ocells i que els birders, que surten com bolets pertot arreu, ho enredaran tot amb la seva obsessió per veure bèsties amb plomes. A més a més, un estat ultraconservador, en plena era Trump i amb gent molt aficionada a les armes no sembla el millor escenari per fer el pallús i donar prioritat als ocells abans que al compliment estricte de la llei. Però no hi ha birder que es pugui resistir a anar darrere els ocells que li interessen, encara que sigui un agent especial de l'acadèmia de l'FBI de Quantico, Virgínia. Policies, agents especials, l'Associació Nacional del Rifle, conservadors republicans, associacions ornitològiques i tipus durs que rivalitzen amb Harry el Brut s'entrellacen en una història de ficció protagonitzada per personatges que, malgrat tot, podrien ser completament reals.
Pròleg de Fúlvia Nicolàs, directora del Tocats de l'ala de TV3 (2015)

"Crec que es una novel·la diferent, que agradarà en major o menor mesura, però estic segur que els lectors em diran que no havien llegit res tan original des de feia temps."

"Em pregunto si algun lector trobarà les referències amagades a alguna de les meves pel·lícules fetitxe."

Abel Julien

 

I què diuen els altres?

"El text és fresc i original, l'autor té instint sobre el ritme de l'acció i sempre hi ha un "cliff-hanger" que et fa seguir llegint. Es veu una clara influència de la novel·la negra americana del s. XX."
Helena Guilera - Editorial Amsterdam.

"És remarcable la construcció dels personatges, les referències ornitològiques, cinèfiles i del context social, el ritme de la narració... Un llibre per gaudir-ne de veritat!"

Norbert Froufe - Professor de secundària.

"Vaig començar i no vaig poder parar. Les descripcions dels personatges i dels ambients fa que de seguida et trobis en situació. Els tocs d'humor i les xaladures dels birders són magistrals!"

Anna Hernández - Account Manager.

"El llibre m'ha encantat. Combina policies i assassinats amb l'ornitologia en el seu punt més extrem que fan, junt amb la tria dels personatges, una novel·la molt divertida i original. Mostra les bogeries ornitològiques i en algunes t'hi sens identificat. Sens dubte, una novel·la extraordinària i única."

Artur Morales - Estudiant de 2n d'ESO.

"Els personatges estan ben definits, et manté la intriga i desperta rialles. He gaudit amb les referències a pelis com Casablanca o Harry el Brut. Les he vist totes!"

Maria Assumpta - Professora d'institut.

SOBRE L'AUTOR

SOBRE L'AUTOR

Del pròleg de Fúlvia Nicolás

Julien, un dels ornitòlegs més reconeguts a Catalunya, és llegenda entre la multitud d’aficionats a qui ha fet matinar i ha arrossegat camp a través, en interminables matinades d’hivern, per albirar el roig encès del capell d’un picot o el vol pesat d’una òliba. Els seu blog ornitològic és senzillament espectacular -i divertidíssim- i seu és un dels escassos neologismes de l’argot ornitològic català: “pardalejar”, la nostra manera de fer birding (els falcons no li han perdonat).