GAUDINT DE L'ALTA MUNTANYA
El Parc Natural del Cadí és una de les joies del Pirineu Català. A part de la bellesa dels seus paisatges encisadors, el Cadí és el territori vital d'una fauna variada i única.
En aquesta sortida recorrerem boscos, prats alpins, corriols i pastures a la recerca d'ocells i altra fauna d'alçada en zones feréstegues però sorprenentment accessibles d'aquest extens Parc Natural de més de 40.000 hectàrees.
La fauna del Cadí és rica i variada. Visitarem zones on hi podrem trobar trencapinyes, llucareta, pinsà borroner, reietó i picot negre entre d'altres especialitats dels boscos alpins.
I més amunt, anirem a cercar gralles de bec groc, merla de pit blanc i el mític trencalòs, sense oblidar-nos de les marmotes, els isards, els cèrvols i altres mamífers, cada vegada més abundants al Cadí.
A la tarda, recorrerem zones de muntanya humida, en zones més baixes, on observarem fauna de l'estatge montà.
Prepara't per gaudir del Pirineu en el seu màxim esplendor!
Dia: Dissabte, 3 de febrer de 2024 Hora: 9 h - 17:30 h Lloc: Centre d'Informació del P.N. del Cadí a Bagà. Punt de trobada El guia enviarà un correu als inscrits uns dies abans amb la informació concreta del punt de trobada i la logística de la sortida.
|
CONEIX EL GUIA
Ramiro Aibar
Naturalista intrèpid que, des de ben jove, era capaç de fer combinacions impossibles de transport públic per anar a trobar ocells!
Durant el seu recorregut vital va desenvolupar tasques de divulgació i estudi de fauna i natura al Barcelonès Nord; fent seguiment de migració post-nupcial de rapinyaires, estudis de micromamífers, comptatge d’orquídies, recerca d’invertebrats aquàtics i aprenent una mica de tot!
També imparteix xerrades en l’àmbit local sobre aquestes temàtiques.
Els vents de la paternitat el van portar a viure al Moianès buscant aires purs on criar els cadells i, amb la màxima de conèixer allò que l’envolta, començà a recórrer la comarca descobrint els seus tresors amagats.
El temps que passa a camp el dedica a l’observació dels ocells buscant espècies més escasses o en risc. En el seu neguit de coneixença també fa seguiment de mamífers amb fototrampeig i de ratpenats amb dispositius gravadors d’ultrasons.
El podeu seguir a Twitter i Instragram a @hevistunocellet.