SERRA DEL CADÍ (W)

Sortida de dia complet
3 de febrer
9 h - 17:30 h


24.95

GAUDINT DE L'ALTA MUNTANYA

El Parc Natural del Cadí és una de les joies del Pirineu Català. A part de la bellesa dels seus paisatges encisadors, el Cadí és el territori vital d'una fauna variada i única.

En aquesta sortida recorrerem boscos, prats alpins, corriols i pastures a la recerca d'ocells i altra fauna d'alçada en zones feréstegues però sorprenentment accessibles d'aquest extens Parc Natural de més de 40.000 hectàrees.

 

 

El trencalòs és fàcil d'observar al Cadí. (Foto: Jordi Bas)
El trencalòs és fàcil d'observar al Cadí. (Foto: Jordi Bas)

La fauna del Cadí és rica i variada. Visitarem zones on hi podrem trobar trencapinyes, llucareta, pinsà borroner, reietó i picot negre entre d'altres especialitats dels boscos alpins.

I més amunt, anirem a cercar gralles de bec groc, merla de pit blanc i el mític trencalòs, sense oblidar-nos de les marmotes, els isards, els cèrvols i altres mamífers, cada vegada més abundants al Cadí.

A la tarda, recorrerem zones de muntanya humida, en zones més baixes, on observarem fauna de l'estatge montà.

Prepara't per gaudir del Pirineu en el seu màxim esplendor!

Dia: Dissabte, 3 de febrer de 2024

Hora: 9 h - 17:30 h

Lloc: Centre d'Informació del P.N. del Cadí a Bagà. Punt de trobada

El guia enviarà un correu als inscrits uns dies abans amb la informació concreta del punt de trobada i la logística de la sortida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El picot negre, un dels ocells estrella del Cadí
El picot negre, un dels ocells estrella del Cadí
El trencapinyes, amb el seu bec inconfusible
El trencapinyes, amb el seu bec inconfusible
Isard molt tranquil que no sembla haver-se adonat que el llop ja ronda pel Cadí.
Isard molt tranquil que no sembla haver-se adonat que el llop ja ronda pel Cadí.

CONEIX EL GUIA

Ramiro Aibar

Ramiro Aibar

Naturalista intrèpid que, des de ben jove, era capaç de fer combinacions impossibles de transport públic per anar a trobar ocells!
Durant el seu recorregut vital va desenvolupar tasques de divulgació i estudi de fauna i natura al Barcelonès Nord; fent seguiment de migració post-nupcial de rapinyaires, estudis de micromamífers, comptatge d’orquídies, recerca d’invertebrats aquàtics i aprenent una mica de tot!

També imparteix xerrades en l’àmbit local sobre aquestes temàtiques.
Els vents de la paternitat el van portar a viure al Moianès buscant aires purs on criar els cadells i, amb la màxima de conèixer allò que l’envolta, començà a recórrer la comarca descobrint els seus tresors amagats.


El temps que passa a camp el dedica a l’observació dels ocells buscant espècies més escasses o en risc. En el seu neguit de coneixença també fa seguiment de mamífers amb fototrampeig i de ratpenats amb dispositius gravadors d’ultrasons.

El podeu seguir a Twitter i Instragram a @hevistunocellet.