Catàleg de cursos

Sils i Delta de la Tordera

Sortida d'un dia sencer
- ACCÉS A FITXA -

14.50
AIN KIDS
  • Per a nens i joves fins a 16 anys, utilitzeu el codi AIN KIDS per a gaudir d'un descompte de 50€

PARDALEJANT A L'ESTANY DE SILS I DELTA DE LA TORDERA

Sils és una llacuna de creació artificial en un indret on, anys enrere, hi havia hagut una llacuna natural. Des de la seva restauració, ha crescut vegetació aquàtica i un gran nombre d'ocells l'han colonitzat de nou.

L'estany i els boscos de l'entorn són llocs excel·lents per trobar molta varietat de fauna.

En aquesta sortida combinem Sils amb una visita a la plana de la Tordera, acabant a la desembocadura del riu on, després del temporal Glòria, s'ha format una barra deltaica i s'ha prohibit el pas de persones. El resultat: un aiguabarreig que bull de biodiversitat!

Agró blanc anant de pesca.
Agró blanc anant de pesca.

A la primavera, l'estany de Sils bull de vida, no només pels ocells del propi estany, sinó també pels dels boscos, petits aiguamolls i conreus dels voltants. Ja es nota que han arribat els ocells estivals per criar-hi!
A l'estany mateix hi ha cabussets i polles d’aigua amb els seus extravagants pollets, a més d’ardèides com el martinet de nit. Pels canyissars aprendrem a distingir els cants dels balquers i boscarles de canyar (més fàcils que no et penses). L'estany està envoltat de pollancredes on podrem escoltar (i amb una mica de sort veure) picots garsers petits i oriols.
Al Delta de la Tordera gaudirem del nou espai que ens va regalar el temporal Glòria l’any passat: una gran barra de sorra que separa una llacuna del mar. Després d’haver restringit l’accés s'hi pot veure, senzillament... de tot! Des de limícoles petits com corriols, territs, a becuts i gambes. També hi solen reposar xatracs i gavines diverses, i fins i tot l’àguila pescadora.
Tot i estar ja a finals de maig, la migració encara no s’ha acabat, i podríem aparèixer ocells interessants, sobretot a la desembocadura de la Tordera. No se sap mai però sempre hi ha alguna sorpresa!

Aigua i boscos es combinen per formar un hàbitat molt biodivers a Sils.
Aigua i boscos es combinen per formar un hàbitat molt biodivers a Sils.

Dia: 22 de gener de 2022

Hora: 8:30 h - 17:30 h.

Lloc: Aparcament de l'estació de tren de Sils (aparcament de terra darrere l'estació), aquí.

Després ens desplaçarem en cotxe fins la plana de la Tordera, dinarem de picnic i pardalejarem a la tarda.

 

L'aguait al Delta de la Tordera.
L'aguait al Delta de la Tordera.
Gavines rialleres.
Gavines rialleres.

CONEIX EL GUIA

PAU ORTEGA

PAU ORTEGA

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. I fa unes aquarel·les d'ocells que et treuen l'alè! Tot un luxe.