Catàleg de cursos

SORTIDA A L'ESTANY D'IVARS

Sortida de tot un dia
Dissabte, 5 de març
8 h - 18 h
- ACCÉS A FITXA -

24.99

PARDALEJANT A L'ESTANY D'IVARS

L'estany d'Ivars és la massa d'aigua interior més gran de Catalunya. És un llac restaurat després que fos dessecat el 1951 per eliminar el que llavors es consideraven zones insalubres, plenes de mosquits suposadament propagadors de malalties. Si bé el seu origen és natural, causat per la surgència d'aigües subterrànies, va incrementar notablement les seves dimensions quan es va construir el Canal d'Urgell, l'any 1861 i l'aigua de rec va començar a aflorar a l'estany, afegida a la natural. 

A principis dels 2000 es va fer un pla de recuperació de l'estany i el 2009 ja estava de nou en el seu màxim esplendor i la vida va colonitzar l'espai com per art de màgia.

 

La fauna de l'estany és rica i variada. Multitud d'espècies d'ocells visiten la zona en totes les èpoques de l'any, tant a l'època de cria com a l'hivern i en tots dos passos migratoris.

Segons l'època, és fàcil trobar-hi el teixidor, la cotxa blava, xarxets, morells, cabussons emplomallats, polles blaves, gambes roges i pintades, xibecs i moltes espècies de petits ocells, així com rapinyaires a les zones circumdants.

És un indret que bull amb biodiversitat pels quatre costats, no només pel propi estany sinó també per la seva integració en una zona de gran valor mediambiental com són els secans de ponent.

Segons el temps i com veiem l'activitat d'ocells, a la tarda ens podem desplaçar a zones de secà properes per veure altres ocells interessants.

Aguait i passera a l'estany
Aguait i passera a l'estany

Informació de referència - S'anunciaran noves dates.

Dia: 5 de març de 2021

Hora: 8 h - 18 h

Lloc: Aparcament de l'estany al terme d'Ivars. Punt de trobada

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans amb la informació del punt de trobada i la logística de la sortida. 

 

A més de la població local, les cigonyes poden passar a centenars per sobre l'estany en migració.
A més de la població local, les cigonyes poden passar a centenars per sobre l'estany en migració.
Estol d'ànecs cullerots.
Estol d'ànecs cullerots.

CONEIX EL GUIA

SERGI TORNÉ

SERGI TORNÉ

Biòleg entusiasta, que es defineix com un educador i divulgador ambiental de nivell friki.

La seva passió per la natura l'ha conduït principalment al món de les aus, però encara segueix ampliant horitzons i coneixements d'altres grups de fauna, com els mamífers -sobretot els ratpenats-, de flora, com les orquídies i és un bon coneixedor dels rastres de fauna; fins i tot de rastres de milions d'anys d'antiguitat... és a dir, els fòssils.

Compatibilitza els cursos i sortides amb nosaltres amb la feina de guia a les Coves del Toll de Moià, educació ambiental a escoles, conferenciant a la UB i il·lustrador científic.

La seva passió per la natura no només la viu ell sinó que te l'encomana. Vigileu!