Catàleg de cursos

Sortida a l'Estany d'Ivars

SORTIDA MATINERA
DATA A DETERMINAR

18.95

PARDALEJANT A L'ESTANY D'IVARS

Foto: Consorci Estany Ivars-Vilasana
Foto: Consorci Estany Ivars-Vilasana

L'estany d'Ivars és la massa d'aigua interior més gran de Catalunya. És un llac restaurat després que fos dessecat el 1951 per eliminar el que llavors es consideraven zones insalubres, plenes de mosquits suposadament propagadors de malalties. Si bé el seu origen és natural, causat per la surgència d'aigües subterrànies, va incrementar notablement les seves dimensions quan es va construir el Canal d'Urgell, l'any 1861 i l'aigua de rec va començar a aflorar a l'estany, afegida a la natural. 

A principis dels 2000 es va fer un pla de recuperació de l'estany i el 2009 ja estava de nou en el seu màxim esplendor i la vida va colonitzar l'espai com per art de màgia.

 

La fauna de l'estany és rica i variada. Multitud d'espècies d'ocells visiten la zona en totes les èpoques de l'any, tant a l'època de cria com a l'hivern i en tots dos passos migratoris.

Segons l'època, és fàcil trobar-hi el teixidor, la cotxa blava, xarxets, morells, cabussons emplomallats, polles blaves, gambes roges i pintades, xibecs i moltes espècies de petits ocells, així com rapinyaires a les zones circumdants.

És un indret que bull amb biodiversitat pels quatre costats, no només pel propi estany sinó també per la seva integració en una zona de gran valor mediambiental com són els secans de ponent.

A principis de març ens trobarem amb l'inici del període migratori primaveral i tindrem l'oportunitat d'observar espècies d'ocells que ja van fent via cap a les seves zones de cria en el seu viatge cap al nord.

Aguait i passera a l'estany
Aguait i passera a l'estany

Dia: DATA A DETERMINAR

Hora: 8:00-18:30

Lloc: Aparcament de l'estany al terme d'Ivars. Punt de trobada

 

 

Estol d'ànecs cullerots.
Estol d'ànecs cullerots.

SORTIDA GUIADA PER ABEL JULIEN