Catàleg de cursos

SORTIDA A L'ESTANY D'IVARS

Sortida de tot un dia
- ACCÉS A FITXA -

24.99

PARDALEJANT A L'ESTANY D'IVARS

L'estany d'Ivars és la massa d'aigua interior més gran de Catalunya. És un llac restaurat després que fos dessecat el 1951 per eliminar el que llavors es consideraven zones insalubres, plenes de mosquits suposadament propagadors de malalties. Si bé el seu origen és natural, causat per la surgència d'aigües subterrànies, va incrementar notablement les seves dimensions quan es va construir el Canal d'Urgell, l'any 1861 i l'aigua de rec va començar a aflorar a l'estany, afegida a la natural. 

A principis dels 2000 es va fer un pla de recuperació de l'estany i el 2009 ja estava de nou en el seu màxim esplendor i la vida va colonitzar l'espai com per art de màgia.

 

La fauna de l'estany és rica i variada. Multitud d'espècies d'ocells visiten la zona en totes les èpoques de l'any, tant a l'època de cria com a l'hivern i en tots dos passos migratoris.

Segons l'època, és fàcil trobar-hi el teixidor, la cotxa blava, xarxets, morells, cabussons emplomallats, polles blaves, gambes roges i pintades, xibecs i moltes espècies de petits ocells, així com rapinyaires a les zones circumdants.

És un indret que bull amb biodiversitat pels quatre costats, no només pel propi estany sinó també per la seva integració en una zona de gran valor mediambiental com són els secans de ponent.

Segons el temps i com veiem l'activitat d'ocells, a la tarda ens podem desplaçar a zones de secà properes per veure altres ocells interessants.

Aguait i passera a l'estany
Aguait i passera a l'estany

Informació de referència. Estigues al cas per a noves dates.

Dia: 21 de setembre de 2021

Hora: 7:30H-20h

Lloc: Aparcament de l'estany al terme d'Ivars. Punt de trobada

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans amb la informació del punt de trobada i la logística de la sortida. 

 

A més de la població local, les cigonyes poden passar a centenars per sobre l'estany en migració.
A més de la població local, les cigonyes poden passar a centenars per sobre l'estany en migració.
Estol d'ànecs cullerots.
Estol d'ànecs cullerots.

CONEIX EL GUIA

PAU ORTEGA

PAU ORTEGA

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure (probablement més del que ell mateix voldria) a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. Tot un luxe.