Catàleg de cursos

SORTIDA A L'HOSTAL DEL FUM I TORRE MARIMON

SORTIDA MATINERA
PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS
7h-12:00h
DIMARTS 25 D'AGOST

12.99

En aquesta sortida combinem el Parc de l'Hostal del Fum i la Torre Marimon. Observarem ocells que no et creuràs que es poden veure en un parc públic.

A l'Hostal hi podem trobar picots garser gros i petit, picot verd, oriol, puput, martinet blanc, aligot, corb i moltes altres espècies, en un paisatge encisador, dissenyat a mida per als ocells i els ornitòlegs. A la Torre, ens esperaran ocells com el capsigrany i la tórtora europea.

Sempre s'observen més de trenta espècies,  la majoria de les vegades se superen les quaranta i no és rar arribar a les cinquanta. Esmola els prismàtics!


 

Data: DIMARTS 25 D'AGOST

Horari: 7h-12:00h

Lloc: Parc de l'Hostal del Fum (Palau-solità i Plegamans) I Torre Marimon (Caldes de Montbui). Trobada a l'entrada de la població aquí

NOTA COVID19: Es demanarà respectar distància de seguretat entre els participants i portar mascareta.Els picots verd, garser petit i garser gros, crien i són habituals al parc.
Els picots verd, garser petit i garser gros, crien i són habituals al parc.

El Parc de l'Hostal del Fum presenta una gran varietat d'ocells que, a més, estan acostumats a la presència de gent i solen ser més confiats de l'habitual, proporcionant una excel·lent oportunitat per a l'observació detinguda.

Els ocells de la Riera de Caldes, que limita amb el parc, proporciona aus d'entorns aquàtics a la sortida, mentre que la vegetació boscana de certes zones del parc és perfecta per observar ocells forestals i, juntament amb zones obertes, es combinen perquè es puguin observar una gran varietat d'ocells.

Després ens traslladarem amb cotxe a la Torre Marimon, a una zona amb ocells propis de conreus de secà que constitueix un entorn agrícola ben conservat amb ocells molt interessants. Una forma d'arrodonir la jornada amb més i més espècies d'ocells!

 

L'entorn agrícola de Torre Marimon, terra de cogullades, capsigranys, xoriguers i lloc predilecte de gaigs blaus en migració
L'entorn agrícola de Torre Marimon, terra de cogullades, capsigranys, xoriguers i lloc predilecte de gaigs blaus en migració

CONEIX EL GUIA

Abel Julien

Abel Julien

Professor d’ornitologia addicte a l'Hostal del Fum, que hi va tan sovint com pot a observar ocells i gaudir d'aquest entorn ric en biodiversitat. Considera que l'Hostal del Fum és el que els ornitòlegs anomenen el seu local patch però el parc s'ha fet tan popular entre els ornitòlegs que l'ha de compartir. No li sap gens de greu.