Catàleg de cursos

Sortida a la Vall d'Aran

SORTIDA D'UN DIA I MIG
- ACCÉS A FITXA -

59.99
AIN KIDS
  • Per a nens i joves fins a 16 anys, utilitzeu el codi AIN KIDS per a gaudir d'un descompte de 50€

NATURA DE VERITAT

Durant un dia i mig, explorarem un dels territoris més bonics i de natura més prístina del nostre país. Terra d’ocells d’alta muntanya, picots, ossos, cérvols, isards, escurçons i molta altra fauna, la Vall d’Aran és una joia del Pirineu que no et pots perdre.
Anirem a l’Alt Aran a buscar els ocells més característics de l’alta muntanya, entrarem a la part nord-oest del P.N. d’Aigüestortes, anirem del Pla de Beret a Montgarri i cercarem fauna en diversos indrets que colpeixen l’esperit per la seva bellesa.

Un dels nostres cobdiciats objectius: el picot garser mitjà.
Un dels nostres cobdiciats objectius: el picot garser mitjà.
Mhhh... el picot negre no és exclusiu de la Vall d'Aran però... mola?
Mhhh... el picot negre no és exclusiu de la Vall d'Aran però... mola?
També anirem a cercar la verderola al seu hàbitat muntanyenc.
També anirem a cercar la verderola al seu hàbitat muntanyenc.

Informació de referència. Estigues al cas per a noves dates.

Dies: dissabte 24 i diumenge 25 de juliol

Horaris:

Dissabte: 7 h a 20 h

Diumenge: de 7 h a 13 h

Lloc de trobada: Alberg Era Garona de Salardu, aquí

Visitarem indrets on la merla d’aigua, el reietó, la llucareta i la verderola són freqüents, pujarem més amunt per veure ocells com el grasset de muntanya, el còlit gris, la merla roquera i el bitxac rogenc i ens aturarem a llocs de pas de rapinyaires on el trencalòs i l’àguila daurada són els amos i senyors de l’espai aeri.


I també dedicarem una estona a cercar el picot garser mitjà al Baix Aran, l’únic lloc de Catalunya on hi és present aquesta espècie. Un ocell discret i difícil d’observar. Tindrem sort?


La Vall d’Aran és l’única vall del Pirineu català encarada cap al nord i aquesta influència atlàntica es nota en la seva fauna, que presenta particularitats molt marcades. Fins i tot, hi trobem endemismes com la sargantana aranesa, que al món només es troba a la Vall d’Aran i a la veïna comarca francesa de l’Ariège.

I, com tothom sap, la Vall d'Aran és terra d'ossos.

Àguila daurada
Àguila daurada
L'os bru es troba com a casa als boscos i cims de la Vall d'Aran
L'os bru es troba com a casa als boscos i cims de la Vall d'Aran
Merla roquera
Merla roquera

CONEIX ELS GUIES

ABEL JULIEN

ABEL JULIEN

Professor d'ornitologia amb centenars d'hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Està fascinat pel fenomen de la migració, que sovint qualifica com a "fenomen paranormal", malgrat que sap que tot té una explicació científica.

Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.

PAU ORTEGA

PAU ORTEGA

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. I fa unes aquarel·les d'ocells que et treuen l'alè! Tot un luxe.