Catàleg de cursos

Sortida al Moianès (Castellterçol)

Sortida d'un matí
16 d'octubre / 8 h - 13:30 h
- PLACES EXHAURIDES -

12.99

L'entorn de Castellterçol permet gaudir d'un hàbitat de mosaic agroforestal força variat en el que es poden trobar espècies d'ocells molt interessants.

L'altiplà del Moianès presenta un clima continental, força fred a l'hivern, on arriben ocells nòrdics de zones encara més fredes.

Hi trobarem ocells molt variats de muntanya mitja en un paisatge amb una personalitat pròpia.


En aquesta sortida, visitarem uns espais agrícoles que s'intercalen amb bosquines de roures martinecs, marges vegetals, bosquets de coníferes i rierols.

A part de descobrir uns racons molt interessants de la comarca de creació més recent del nostre país, anirem a la cerca dels ocells que l'habiten.

Als conreus hi cercarem corbs, cotolius,  pardals roquers, pinsans mecs i grives; als boscos, pica-soques blau,  picot garser petit, mallerenga emplomallada i lluer; als marges, gratapalles, verderoles i cruixidells. Els rapinyaires de diferents espècies ens poden sorprendre en qualsevol moment, com el falcó pelegrí. Aquesta és la zona amb major densitat d'astor de tot Europa.

I si no et coneixes la zona, el peculiar paisatge del Moianès t'acabarà d'encisar.

- PLACES EXHAURIDES -

Data: 16 d'octubre de 2021

Horari: 8 h - 13:30 h

Lloc: Castellterçol, Moianès. Punt de trobada

El guia enviarà un correu als inscrits dos o tres dies abans amb la informació del punt de trobada i la logística de la sortida.

 

Els boscos madurs del Moianès són ideals per picots i pica-soques.
Els boscos madurs del Moianès són ideals per picots i pica-soques.
A part d'ocells, veurem baumes, una masía troglodítica i un paisatge encisador.
A part d'ocells, veurem baumes, una masía troglodítica i un paisatge encisador.

CONEIX EL GUIA

Abel Julien

Abel Julien

Professor d’ornitologia amb centenars d’hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.

És capaç de suportar temperatures de -8º per anar a observar ocells al Moianès. Esperem que no calgui tanta resistència per a aquesta sortida!