Catàleg de cursos

Turó de l'Home - Montseny

Sortida d'un matí
De 8 h a 13.30 h
Estigues al cas per a noves dates

12.99
By DagafeSQV
By DagafeSQV

El Montseny és un massís amb uns contrastos extraordinaris, amb ecosistemes variats que van des de bosc mediterrani fins a prats i rocams alpins, passant per unes encisadores fagedes i el Turó de l'Home és un molt bon exemple de l'hàbitat alpí.

Força accessible, aquest cim ofereix l'oportunitat de gaudir de la fauna i flora de l'alta muntanya amb facilitat.


Pujarem al cim des de l'aparcament, passant per uns bosquets de coníferes en els que podem trobar ocells de boscos d'alta muntanya. Mallerengues petites i emplomallades, reietons i raspinells sobreviuen a aquestes alçades on les temperatures mínimes a l'hivern estan consistentment sota zero durant tota la temporada.

Passarem per una zona de matolls baixos on tenim raonable probabilitat de veure merla de pit blanc, griva cerdana i sit negre, entre d'altres espècies.

I ja dalt del cim, el cercavores serà molt probablement l'estrella de la jornada amb la possibilitat de trobar -aquí sí, ja amb molta sort- altres ocells alpins com el pardal d'ala blanca.

En aquest hàbitat inhòspit és difícil fins i tot arribar a les 15 espècies però tindràs el privilegi de veure'n de molt, però que molt, especials...

El sit negre es mou sovint per la zona de matollar propera al cim.
El sit negre es mou sovint per la zona de matollar propera al cim.

 

Data: DIOUS 10 DE DESEMBRE DE 2020

Horari: 8h-13:30h

Punt de trobada: Estació de tren de Sant Celoni. https://goo.gl/maps/NgAcksC3cQ9qBos88

Des de l'estació de tren al Turó de l'Home trigarem uns 40 minuts en cotxe. Intentarem compartir vehicles i si algú té intenció de venir en tren, que ens ho notifiqui per preveure-ho.

En cas que hi hagi boira al cim que impedeixi l'observació d'ocells o d'excessiva neu, anirem a Santa Fe del Montseny, on també hi podem trobar ocells molt interessants d'hàbitats boscans.

NOTA COVID19: Es demana ús de mascareta i mantenir distància de seguretat entre els participants.

La pujada al Turó de l'Home ens obsequia amb paisatges encisadors.
La pujada al Turó de l'Home ens obsequia amb paisatges encisadors.

CONEIX EL GUIA

PAU ORTEGA

PAU ORTEGA

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure (probablement més del que ell mateix voldria) a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. Tot un luxe.