Catàleg de cursos

Sortida a Castellterçol (Moianès)

SORTIDA MATINERA
DISSABTE 13 DE JUNY
6:30h-13h
PENDENT DE CONFIRMAR SEGONS SITUACIÓ SANITÀRIA

12.00

PENDENT DE CONFIRMAR SEGONS SITUACIÓ SANITÀRIA

L'OBRIREM SI ES POT TRANSITAR ENTRE LA ZONA SANITÀRIA METROPOLITANA I LA CENTRAL. SEGURAMENT SE SABRÀ DIUMENGE 7 DE JUNY.

L'entorn de Castellterçol permet gaudir d'un hàbitat de mosaic agroforestal força variat en el que es poden trobar espècies d'ocells interessants.

L'altiplà del Moianès presenta un clima continental, força fred a l'hivern, però que a la primavera experimenta una explosió de vida amb l'arribada de nombrosos ocells estivals.

Hi trobarem ocells molt variats de muntanya mitja en un paisatge amb una personalitat pròpia.


En aquesta sortida, visitarem uns espais agrícoles que s'intercalen amb bosquines de roures martinecs, marges vegetals, bosquets de coníferes i rierols.

A part de descobrir uns racons molt interessants de la comarca de creació més recent del nostre país, anirem a la cerca dels ocells que l'habiten.

Als conreus hi cercarem corbs, tórtores eurasiàtiques, escorxadors, capsigranys, cotolius,  pardals roquers i grives; als boscos, pica-soques blau, mosquiter pàl·lid, picot garser petit i bruels; als marges, gratapalles i cruixidells. Els rapinyaires de diferents espècies ens poden sorprendre en qualsevol moment, com el falcó mostatxut. Aquesta és la zona amb major densitat d'astor de tot Europa.

I si no et coneixes la zona, el peculiar paisatge del Moianès t'acabarà d'encisar.

 

Data: Dissabte 13 de juny

PENDENT DE CONFIRMAR SEGONS SITUACIÓ SANITÀRIA

Horari: 6:30h-13h

Lloc: Castellterçol, Moianès. Punt de trobadaA part d'ocells, veurem baumes, una masía troglodítica i un paisatge encisador.
A part d'ocells, veurem baumes, una masía troglodítica i un paisatge encisador.

CONEIX EL GUIA

Abel Julien

Abel Julien

Professor d’ornitologia amb centenars d’hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.

És capaç de suportar temperatures de -8º per anar a observar ocells al Moianès.