Abel Julien
Professor d’ornitologia amb centenars d’hores a les espatlles ensenyant apassionadament com aprendre sobre ocells i dels ocells. Des de ben jovenet, la natura ha estat l'eix central de la seva vida i sempre ha tingut un ferm compromís amb el desenvolupament de l'ornitologia a Catalunya. Va ser president de l'Institut Català d'Ornitologia durant 16 anys, de 1989 a 2005 i té un blog on fa divulgació de temes variats sobre el món dels ocells, com biologia de les aus, tècniques d'observació, consells per a principiants, ocells al cinema, avaluació de productes i molts altres. A sobre del seu cap ple d'idees, sempre hi veureu una gorra o barret.
Amb els seus cursos aprendràs i et divertiràs. Garantit.
* L'Abel actua com a voluntari a la nostra associació. Per raons mèdiques, les activitats que ell du a terme poden canviar de professor sense notificació prèvia.
Sergi Torné
Biòleg entusiasta, que es defineix com un educador i divulgador ambiental de nivell friki.
La seva passió per la natura l'ha conduït principalment al món de les aus, però encara segueix ampliant horitzons i coneixements d'altres grups de fauna, com els mamífers -sobretot els ratpenats-, de flora, com les orquídies i és un bon coneixedor dels rastres de fauna; fins i tot de rastres de milions d'anys d'antiguitat... és a dir, els fòssils.
Compatibilitza els cursos i sortides amb nosaltres amb la feina de guia a les Coves del Toll de Moià, educació ambiental a escoles, conferenciant a la UB i il·lustrador científic.
La seva passió per la natura no només la viu ell sinó que te l'encomana. Vigileu!
Ferran Latre
Ornitòleg i anellador que va darrere els ocells des dels anys 1980, Ha treballat en la naturalització de diferents espais, creació d'hàbitat i especialment en la naturalització d'estanys artificials, com el lloc on realitza bona part de les seves fotografies, la Bassa d'En Ferran. Aquest espai ha tingut molt de reconeixement a les xarxes socials entre els aficionats a la fotografia.
Actualment, imparteix formació per a joves i adults a Aula i Natura, principalment a la seu d'Amposta, i treballa en la creació d'hàbitat al Parc del Mussol, una finca que és un antic abocador i que, sota la seva direcció, AiN està convertint en un espai d'especial interès per a la fauna. Els ocells i animalons diversos de la finca agrairan la seva hiperactivitat!
Jordi Bas
Reconegut fotògraf de fauna que ha impartit nombrosos cursos i tallers sobre aquesta especialitat. Els seus profunds coneixements de la tècnica, equipaments fotogràfics i software d'edició, combinats amb els seus coneixements de fauna, el fan el mestre ideal perquè les teves fotos pugin a la primera divisió.
I el seu peculiar sentit de l'humor farà que no t'avorreixis amb ell.
Pau Ortega
Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure (probablement més del que ell mateix voldria) a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.
A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. Tot un luxe.
Té també una vena artística secreta que el porta a fer dibuixos més que decents sobre fauna i flora.
Ramiro Aibar
Naturalista intrèpid que, des de ben jove, era capaç de fer combinacions impossibles de transport públic per anar a trobar ocells!
Durant el seu recorregut vital va desenvolupar tasques de divulgació i estudi de fauna i natura al Barcelonès Nord; fent seguiment de migració post-nupcial de rapinyaires, estudis de micromamífers, comptatge d’orquídies, recerca d’invertebrats aquàtics i aprenent una mica de tot.
També imparteix xerrades en l’àmbit local sobre aquestes temàtiques.
Els vents de la paternitat el van portar a viure al Moianès buscant aires purs on criar els cadells i, amb la màxima de conèixer allò que l’envolta, començà a recórrer la comarca descobrint els seus tresors amagats.
El temps que passa a camp el dedica a l’observació dels ocells buscant espècies més escasses o en risc. En el seu neguit de coneixença també fa seguiment de mamífers amb fototrampeig i de ratpenats amb dispositius gravadors d’ultrasons.
El podeu seguir a Twitter i Instragram a @hevistunocellet.