GALLOCANTA I SECANS D'ARAGÓ

Sortida de tres dies
Gallocanta
9, 10 i 11 de febrer
- NOMÉS QUEDA UNA PLAÇA -

Gallocanta és una gran llacuna salada interior, situada a 1.000 metres d'altitud a l'extrem sud oest de Saragossa, limitant amb Castella La Manxa. La seva ubicació al centre de les estepes interiors ibèriques, la fa punt de parada especialment interessant per a les aus aquàtiques que migren terra endins. L'estrella més rutilant d'aquests ocells té un nom: és la grua europea (grus grus), que hi fa parada i fonda en nombres que es compten amb desenes de milers.

Dates: 9, 10 i 11 de febrer de 2024

Punt de trobada: Dia 9 a les 8 h a l'aparcament del Parc de l'Hostal del Fum a Palau-solità i Plegamans (aquí). Recollida en ruta per la A2 a altres assistents. Arribada dia 11 a les 19 h aprox.

Allotjament: Alberg Allucant, al cor mateix de Gallocanta.

Allotjament a l'alberg en lliteres amb bany compartit.

Opcionalment: habitació doble compartida (amb bany propi). Suplement 15€ per persona i nit (30€ les dues nits). Indica a Observacions si vols aquesta opció i es pagarà a part.

 

Inclou:

Guiatge a Gallocanta i localitats en ruta (Bujaraloz, Belchite)

Transport amb mini-van de 9 places.

Allotjament: 2 nits a l'alberg Allucant en lliteres. Opció d'habitació doble compartida.

Àpats: dia 9: sopar; dia 10: esmorzar i sopar; dia 11 esmorzar.

No inclou:

Àpats en ruta (dinars dia 9, 10 i 11).

Roba de llit (cal portar sac o roba). Es pot llogar roba a l'alberg per 3€.

Divendres 9: Sortirem del punt de trobada a les 8 del matí i recollirem altres persones del grup pel camí. Anirem cap Bujaraloz, on cercarem l'ocell més gros d'Europa: el pioc salvatge, més conegut com avutarda. Seguirem cap al destí però farem altres parades a veure ocells esteparis. Dinarem en ruta i arribarem a Gallocanta a temps per veure l'arribada de les grues a ajocar-se a la llacuna.

Dia 10. Ens llevarem ben d'hora, abans de l'alba, per veure l'espectacle de les grues marxant de la joca. Esmorzarem a l'alberg i anirem a mirar aus estèpiques per la plana voltant Gallocanta. Dinarem de nou a l'alberg i a la tarda mirarem ocells per les rodalies.

Dia 11. Després d'esmorzar, anirem cap a Belchite i pararem al Planeron, on buscarem aus estèpiques com l'alosa becuda i la terrerola rogenca, a més de gaudir d'aquesta zona tan especial. Continuarem en ruta per arribar abans de les 19 h al punt de trobada.

Abans de la sortida del sol, amb una temperatura potser de -8ºC, veurem les grues marxant de la llacuna. Calma, després ens espera un esmorzar suculent a l'alberg!
Abans de la sortida del sol, amb una temperatura potser de -8ºC, veurem les grues marxant de la llacuna. Calma, després ens espera un esmorzar suculent a l'alberg!
L'alosa becuda, un ocell que podem veure en ruta a Belchite.
L'alosa becuda, un ocell que podem veure en ruta a Belchite.
Buscarem també l'ocell més pesat de la fauna europea, el pioc salvatge!
Buscarem també l'ocell més pesat de la fauna europea, el pioc salvatge!

CONEIX EL GUIA

Pau Ortega

Pau Ortega

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. Els seus coneixements multidisciplinaris es fan evident en les seves sortides, on enllaça l'explicació dels ocells amb la identificació d'una planta al marge del camí, la biologia d'una papallona erràtica o l'aliment preferit de les sargantanes.

I, a més, fa unes aquarel·les d'ocells i natura que et treuen l'alè!