ESTANY DE SILS I DELTA DE LA TORDERA (W)

Sortida de tot un dia
Divendres, 8 de març
8 h - 18 h

24.95

PARDALEJANT A L'ESTANY DE SILS I DELTA DE LA TORDERA

Sils és una llacuna de creació artificial en un indret on, anys enrere, hi havia hagut una llacuna natural. Des de la seva restauració, ha crescut vegetació aquàtica i un gran nombre d'ocells l'han colonitzat de nou.

L'estany i els boscos de l'entorn són llocs excel·lents per trobar molta varietat de fauna.

En aquesta sortida combinem Sils amb una visita a la plana de la Tordera, acabant a la desembocadura del riu on, després del temporal Glòria, s'ha format una barra deltaica i s'ha prohibit el pas de persones. El resultat: un aiguabarreig que bull de biodiversitat!

Agró blanc anant de pesca.
Agró blanc anant de pesca.

A la tardor, l'estany de Sils presenta força interès no només pels ocells del propi estany, sinó també pels dels boscos, petits aiguamolls i conreus dels voltants. És habitual veure-hi rapinyaires i cigonyes en migració.

A l'estany hi sol haver xarxets, cabussets, agrons blancs i blauets entre d'altres i l'entorn és hàbitat idoni de picots garsers petits, pardals de bardissa i grassets de muntanya.

Amb sort, s'hi pot veure la cotxa blava, el rascló i algun ocell migrant interessant. No se sap mai però sempre hi ha alguna sorpresa.

Al Delta de la Tordera, després de la barra que es va formar amb el temporal Glòria i l'encertada decisió de tancar el pas al públic, s'hi pot veure, senzillament... de tot! Des de corriols, becuts i gavines a àguiles pescadores passant per qualsevol ocell que li agradi sucar el bec a l'aigua. En aquesta sortida, podrem gaudir d'aquest nou espai que hem guanyat per a la natura. Visca!

Aigua i boscos es combinen per formar un hàbitat molt biodivers a Sils.
Aigua i boscos es combinen per formar un hàbitat molt biodivers a Sils.

Dia: 8 de març de 2024

Hora: 8 h - 18 h.

Lloc: Aparcament de l'estació de tren de Sils (aparcament de terra darrere l'estació), aquí.

Després ens desplaçarem en cotxe fins la plana de la Tordera, dinarem de picnic i pardalejarem a la tarda.

L'aguait al Delta de la Tordera.
L'aguait al Delta de la Tordera.
Gavines rialleres.
Gavines rialleres.

CONEIX EL GUIA

PAU ORTEGA

PAU ORTEGA

Graduat en Biologia per la Universitat de Vic i, sobretot, birder empedreït i entusiasta que dedica els seu temps lliure (probablement més del que ell mateix voldria) a observar ocells, aprendre sobre ocells i compartir la seva passió amb els altres.

A Aula i Natura porta a terme tasques de docència i guiatge ornitològic però també aprofitem els seus coneixements sobre altra fauna (com rèptils i amfibis) per cobrir aquestes àrees. Tot un luxe.